sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-mangohyydykekakku rippijuhliin

Rippijuhliin tein kaksi kakkua, joista toinen siis tämä kinuski-kermakakku
ja toisena tämä valkosuklaahyydykekakku mangokiilteellä.
 
 

Pohja

180 g digestivejä
75 g voita/margariiniä
 
Valkosuklaamousse
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
 400 g valkosuklaata
5 liivatetta
½ dl maitoa
 
Mangokiille
1 prk Bonne-mangososetta
6 liivatetta
 
Murskaa keksit ja sulata voi/margariini.
Sekoita ne keskenään.
Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. 
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä maito.
Liuota liivatteet.
 Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia.
 
Sen jälkeen valmista mangokiille.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Ota noin ½ dl mangososetta ja lämmitä se.
Sekoita liivatteet siihen ja
lisää liivateseos ohuena nauhana lopun mangososeen sekaan.
Kaada sose hyytyneen valkosuklaamoussekerroksen päälle ja tasoita.
Anna hyytyä jääkaapissa vielä ainakin neljä tuntia, 
jonka jälkeen irroita vuo'asta ja laita tarjolle.



molemmat rippikakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...