perjantai 20. joulukuuta 2013

Kermakakku ruusulla 40-vuotiaalle ja erilliset koirakoristeet

Kermakakku fuksianpunaisella suurella ruusulla,
kinuskikuorrutteella
ja erikseen tehdyillä belgianpaimenkoirakoristeilla (pöytäkoristeeksi)
lähti 40-vuotissyntymäpäiville/valmistujaisiin.
Kakku tehty laktoosittomana, reilulle 25 hlölle.
Paljon onnea Milla! :)

 


 

Belgianpaimenkoirat, pk-liivit, palloja ja noutokapuloita
pöytäkoristeessa.
Kaikki tehty kaulintamassasta.


 
Pohjana tumma mehevä kakkupohja (ohje),
päällä kinuskikuorrute (ohje),
kostutuksena sprite,
täytteenä kinuskimousse upotetuilla vadelmilla,
pursotukset laktoositonta vispikermaa,
koristeet sokerimassaa ja marsipaania.
 
 
 
Kinuskimousse upotetuilla vadelmilla
 
Kinuskikastike:
 3 dl kuohukermaa
 3 dl fariinisokeria
 
Kerma-tuorejuustovaahto:
 4 dl kuohukermaa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
 3 rkl vettä
 
200 g jäisiä kotimaisia vadelmia

 
 
 Valmista ensin kinuskikastike.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan.
Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivää asti.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.
Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.
Levitä täyte kostutetun pohjan päälle, upota joukkoon vadelmia.
 






2 kommenttia:

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...