maanantai 21. lokakuuta 2013

Kinuski-karpalo hyydykekakku

Toisen poikani pienimuotoisille nimipäiville tein tälläisen
kinuski-karpalo hyydykekakun,
aivan ihana makean ja hitusen kirpeän yhdistelmä.
Lisäksi tein tälläisiä jauheliha-voitaikinakierteitä.
Onnea Jesper-muruselle! ♥




 Pohja
200 g domino-keksejä
50 g margariinia
 
Täyte
4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria

 6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
200 g karpaloita

päällä sokerimassakoristeita

 Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit.
Sulata rasva ja sekoita keksimurut joukkoon.
Painele vuoan pohjalle.
 
Valmista ensin kinuskikastike
(mielellään edellispäivänä jääkaappiin jo).
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu.
Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi.
Siirrä jääkaappiin kylmettymään.
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma.
 Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike vaahtoutuu.
Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.
 
Lusikoi täytettä vuokaan ja väliin karpaloita.
Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä.
Tasoita pinta.
 Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...