lauantai 24. elokuuta 2013

Valkosuklaa-mustaherukka hyydykekakku

Tein tälläisen hyydykekakun,
 jossa ihanasti yhdistyy valkosuklaan makeus ja mustaherukan kirpeys.
Tätä oli tarjolla samoilla kutsuilla kuin
poro-kantarellipiirakkaa (ohje)
ja miedosti tulista jauhelihapiirakkaa (ohje).
 
 

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
½ dl kaakaojauhetta
 
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
4 liivatetta
½ dl maitoa
 
Kiille:

mehu:
3 dl mustaherukoita
2 dl vettä
5 liivatetta

päälle:
3 dl mustaherukoita
 
Murskaa kaurakeksit ja lisää joukkoon kaakaojauhe.
 Sulata voi ja sekoita se piparimurujen sekaan.
Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla.
 Painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit
ja sulatettu suklaa
Kuumenna mehu ja liuota liivatteet veteen.
Anna seoksen hieman jäähtyä ja
lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Keitä sen jälkeen mehua varten vesi ja mustaherukat joiden rakenne on rikottu.
Siivilöi marjat pois nesteestä ja lisää jäljelle jääneeseen nesteeseen liivatteet.
Ripottele mustaherukat hyytyneen kakun päälle.
Kaada hyvin jäähtynyt seos (seoksen pitää enemmän olla kiisselimäistä kuin mehua)
 kakun pinnalle kokonaisten marjojen päälle.
Anna kiilteen jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen kuin irroitat irtopohjavuoan reunat.
. Koristeluun voi käyttää esim mustaherukoita tai suklaata.
Tässä oli sokerimassakoristeita,
 joiden alle sulatin valkosuklaata
 (sokerimassa sulaa kiilteeseen muuten).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...